
Färsbiffar med bönor och yoghurtsås
Betyg (1-5):
Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis, i klyftor
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 200 g färsk grönkål
- Färsbiffar
- 400 g kokta vita bönor, avrunna (på burk, bruttovikt)
- 500 g lammfärs eller nötfärs
- 1 dl yoghurt 10%
- 1 dl russin
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk cayennepeppar
- olivolja, till stekning
- Yoghurtsås
- 3 dl yoghurt 10%
- 1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
- 1 msk finhackad rosmarin
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- salt
Gör så här
- Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
- Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.
Färsbiffar med bönor och yoghurtsås
Betyg (1-5):
Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
- Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-29
Funkade finfint även med Annammas formbara färs
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Matts
2020-11-29
Funkade finfint även med Annammas formbara färs