Färsbiffar med bönor och yoghurtsås

Färsbiffar med bönor och yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g färsk grönkål
  • Färsbiffar
  • 400 g kokta vita bönor, avrunna (på burk, bruttovikt)
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl russin
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
  2. Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matts

2020-11-29

Funkade finfint även med Annammas formbara färs

Färsbiffar med bönor och yoghurtsås
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g färsk grönkål
  • Färsbiffar
  • 400 g kokta vita bönor, avrunna (på burk, bruttovikt)
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl russin
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Färsbiffar med bönor och yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
  2. Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matts

2020-11-29

Funkade finfint även med Annammas formbara färs