Fänkålsstekta köttbullar med polenta
  • Tid 45 min

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

3.5 (10 betyg)

Variera smaken på köttbullarna - rulla dem i fänkålsfrön och servera med en god tomatsås.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 påse fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
Tomatsås:
  • 1 stor aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
Polenta:
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl polenta
  • 1 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Sprid ut tärningarna på ett stort fat och salta. Låt stå i 15 min.

  2. 2

    Blanda färs, persilja, salt och peppar. Forma till ca 20 köttbullar. Rulla köttbullarna i fänkålsfrön så att de fastnar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin stekyta. Lägg åt sidan.

  3. 3

    Krama ut vätskan från auberginen med händerna. Stek aubergine och vitlök i pannan med lite mer olja. Stek gyllenbrunt, ca 8 min. Rör då och då.

  4. 4

    Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt sjuda ca 10 min. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt småputtra tills de är genomstekta, ca 5 min. Lägg gärna på ett lock.

  5. 5

    Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt polenta. Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Rör ner smör och riven parmesan. Toppa med persilja vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar