Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Variera smaken på köttbullarna - rulla dem i fänkålsfrön och servera med en god tomatsås.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 påse fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 stor aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Polenta:
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl polenta
  • 1 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Sprid ut tärningarna på ett stort fat och salta. Låt stå i 15 min.
  2. Blanda färs, persilja, salt och peppar. Forma till ca 20 köttbullar. Rulla köttbullarna i fänkålsfrön så att de fastnar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin stekyta. Lägg åt sidan.
  3. Krama ut vätskan från auberginen med händerna. Stek aubergine och vitlök i pannan med lite mer olja. Stek gyllenbrunt, ca 8 min. Rör då och då.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt sjuda ca 10 min. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt småputtra tills de är genomstekta, ca 5 min. Lägg gärna på ett lock.
  5. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt polenta. Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Rör ner smör och riven parmesan. Toppa med persilja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Fänkålsstekta köttbullar med polenta
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 påse fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 stor aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Polenta:
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl polenta
  • 1 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Variera smaken på köttbullarna - rulla dem i fänkålsfrön och servera med en god tomatsås.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Sprid ut tärningarna på ett stort fat och salta. Låt stå i 15 min.
  2. Blanda färs, persilja, salt och peppar. Forma till ca 20 köttbullar. Rulla köttbullarna i fänkålsfrön så att de fastnar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin stekyta. Lägg åt sidan.
  3. Krama ut vätskan från auberginen med händerna. Stek aubergine och vitlök i pannan med lite mer olja. Stek gyllenbrunt, ca 8 min. Rör då och då.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt sjuda ca 10 min. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt småputtra tills de är genomstekta, ca 5 min. Lägg gärna på ett lock.
  5. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt polenta. Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Rör ner smör och riven parmesan. Toppa med persilja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)