Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)