Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Falafel med rödbetsspaghetti och smakrik tahinidippsås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 600 g falafel, änglamark
  • Rödbetsspaghetti ”tabbouleh style”
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • Tahinidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • Till servering
  • picklad rödlök
  • citronklyfta

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda rödbetsspagettin med citronsaft, olivolja och salt. Låt dra en stund. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. . Vänd ihop med rödbetsspagettin och persiljan precis innan servering. Smaka av med salt.

Tahinidipp

  1. Blanda yoghurt, tahini, spiskummin och salt.
  2. Servera falafeln med morotsspagettisallad, tahinidipp, picklad rödlök och en citronklyfta.

Picklad rödlök

  1. Skiva 2 rödlökar tunt och lägg i en skål. Värm ½ dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 2 dl vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



DANIEL

2020-08-20

Otroligt gott! Inga justeringar på receptet behövs. Inte sista gången denna rätt görs🙂

Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g falafel, änglamark
  • Rödbetsspaghetti ”tabbouleh style”
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • Tahinidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • Till servering
  • picklad rödlök
  • citronklyfta

Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Falafel med rödbetsspaghetti och smakrik tahinidippsås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda rödbetsspagettin med citronsaft, olivolja och salt. Låt dra en stund. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. . Vänd ihop med rödbetsspagettin och persiljan precis innan servering. Smaka av med salt.

Tahinidipp

  1. Blanda yoghurt, tahini, spiskummin och salt.
  2. Servera falafeln med morotsspagettisallad, tahinidipp, picklad rödlök och en citronklyfta.

Picklad rödlök

  1. Skiva 2 rödlökar tunt och lägg i en skål. Värm ½ dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 2 dl vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



DANIEL

2020-08-20

Otroligt gott! Inga justeringar på receptet behövs. Inte sista gången denna rätt görs🙂