Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp
  • Tid 20 min

Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

3 (2 betyg)

Falafel med rödbetsspaghetti och smakrik tahinidippsås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g falafel, änglamark
Rödbetsspaghetti ”tabbouleh style”
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl finhackad färsk persilja
Tahinidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • picklad rödlök
  • citronklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda rödbetsspagettin med citronsaft, olivolja och salt. Låt dra en stund. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. . Vänd ihop med rödbetsspagettin och persiljan precis innan servering. Smaka av med salt.

Tahinidipp

  1. 1

    Blanda yoghurt, tahini, spiskummin och salt.

  2. 2

    Servera falafeln med morotsspagettisallad, tahinidipp, picklad rödlök och en citronklyfta.

Picklad rödlök

  1. 1

    Skiva 2 rödlökar tunt och lägg i en skål. Värm ½ dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 2 dl vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar