Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Falafel med rödbetsspaghetti och smakrik tahinidippsås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g falafel, änglamark
  • Rödbetsspaghetti ”tabbouleh style”
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • Tahinidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • Till servering
  • picklad rödlök
  • citronklyfta

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda rödbetsspagettin med citronsaft, olivolja och salt. Låt dra en stund. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. . Vänd ihop med rödbetsspagettin och persiljan precis innan servering. Smaka av med salt.

Tahinidipp

  1. Blanda yoghurt, tahini, spiskummin och salt.
  2. Servera falafeln med morotsspagettisallad, tahinidipp, picklad rödlök och en citronklyfta.

Picklad rödlök

  1. Skiva 2 rödlökar tunt och lägg i en skål. Värm ½ dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 2 dl vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt - Coop

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Örtfrittata - Coop

(2)

Brunchplåt - Coop

(33)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g falafel, änglamark
  • Rödbetsspaghetti ”tabbouleh style”
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • Tahinidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • Till servering
  • picklad rödlök
  • citronklyfta

Falafel med rödbetsspaghetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Falafel med rödbetsspaghetti och smakrik tahinidippsås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda rödbetsspagettin med citronsaft, olivolja och salt. Låt dra en stund. Hacka gurka, tomat och rödlök fint. . Vänd ihop med rödbetsspagettin och persiljan precis innan servering. Smaka av med salt.

Tahinidipp

  1. Blanda yoghurt, tahini, spiskummin och salt.
  2. Servera falafeln med morotsspagettisallad, tahinidipp, picklad rödlök och en citronklyfta.

Picklad rödlök

  1. Skiva 2 rödlökar tunt och lägg i en skål. Värm ½ dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 2 dl vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt - Coop

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Örtfrittata - Coop

(2)

Brunchplåt - Coop

(33)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies