Enkel omelett

Enkel omelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Matig och snabb omelett som är klar på kvarten! Serveras med en sallad på musslor, persilja, chili och ärtskott. Perfekt efter träning, proteinrik med de rätta fettsyrorna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Musselsallad:
  • 120 g blåmusslor utan skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 citron i klyftor
  • grön salladsmix

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till musselsalladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa ägg och vatten lätt med salt och peppar. Hetta upp olja i en mindre stekpanna eller 2 portionspannor. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. Lägg på musselsalladen och pressa över citronsaft vid servering. Ät gärna en härlig grönsallad till.

Tips

Köp frysta musslor, tinar blixtsnabbt i rumstemperatur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Enkel omelett
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Musselsallad:
  • 120 g blåmusslor utan skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 citron i klyftor
  • grön salladsmix

Enkel omelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Matig och snabb omelett som är klar på kvarten! Serveras med en sallad på musslor, persilja, chili och ärtskott. Perfekt efter träning, proteinrik med de rätta fettsyrorna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till musselsalladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa ägg och vatten lätt med salt och peppar. Hetta upp olja i en mindre stekpanna eller 2 portionspannor. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. Lägg på musselsalladen och pressa över citronsaft vid servering. Ät gärna en härlig grönsallad till.

Tips

Köp frysta musslor, tinar blixtsnabbt i rumstemperatur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!