Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lättlagad och mustig gryta med lamm, frukt och mandel. Servera gärna med couscous, kokt blomkål och pitabröd.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
  • 600 g lammkött eller älgstek
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning, eller motsvarande mängd kycklingfond
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • Till servering:
  • 2 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 4 msk hackad persilja
  • 300 g kokt blomkål
  • 5 kokta salladslökar, i bitar
  • 6 mjuka pitabröd eller tortilla

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm bitar. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning eller fond. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30-45 minuter.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med couscous, persilja, grönsaker och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Gabriella! Tillbehören kan serveras vid sidan av till grytan, och toppa med salladslöken. Bröden kan värmas och serveras vid sidan av så kan man doppa dem i grytan. Lycka till i köket!

Gabriella

2019-12-05

Vad ska man göra med tillbehören? Beskrivning saknas. Dessutom tycker jag det inte är så genomtänkt att ingredienser och instruktioner står på olika flikar om receptet öppnas i webbläsare (safari på ipad). Ett ”laga-läge” som finns i andra motsvarande appar vore mycket bättre!

Enkel lammgryta
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g lammkött eller älgstek
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning, eller motsvarande mängd kycklingfond
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • Till servering:
  • 2 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 4 msk hackad persilja
  • 300 g kokt blomkål
  • 5 kokta salladslökar, i bitar
  • 6 mjuka pitabröd eller tortilla

Enkel lammgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lättlagad och mustig gryta med lamm, frukt och mandel. Servera gärna med couscous, kokt blomkål och pitabröd.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm bitar. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning eller fond. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30-45 minuter.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med couscous, persilja, grönsaker och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Gabriella! Tillbehören kan serveras vid sidan av till grytan, och toppa med salladslöken. Bröden kan värmas och serveras vid sidan av så kan man doppa dem i grytan. Lycka till i köket!

Gabriella

2019-12-05

Vad ska man göra med tillbehören? Beskrivning saknas. Dessutom tycker jag det inte är så genomtänkt att ingredienser och instruktioner står på olika flikar om receptet öppnas i webbläsare (safari på ipad). Ett ”laga-läge” som finns i andra motsvarande appar vore mycket bättre!