Dubbel chokladkola med flingsalt

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dubbel chokladkola med flingsalt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering
  • 0.5 krm salt

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!