Donuts

Donuts

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna donuts eller munkar och doppa i socker och kanel eller toppa med glasyr. Så gott och roligt att göra.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min att jäsa
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 liter neutral olja, till fritering
  • Kanelsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölkblandningen.
  2. Tillsätt resten av mjölkblandningen, socker, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en 1 cm tjock platta.
  5. Stansa ut rundlar med ett glas eller rundel, ca 7 cm i diameter. Stansa ut hål imitten av rundlarna. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  6. Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Hetta upp oljan till 180° i en vid kastrull. Ha ett lock i närheten om oljan blir för het.
  7. Fritera munkarna till gyllene färg på båda sidor, ca 1 min per sida. Vänd direkt i kanelsockret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Donuts
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 liter neutral olja, till fritering
  • Kanelsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Donuts

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna donuts eller munkar och doppa i socker och kanel eller toppa med glasyr. Så gott och roligt att göra.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min att jäsa
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölkblandningen.
  2. Tillsätt resten av mjölkblandningen, socker, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en 1 cm tjock platta.
  5. Stansa ut rundlar med ett glas eller rundel, ca 7 cm i diameter. Stansa ut hål imitten av rundlarna. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  6. Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Hetta upp oljan till 180° i en vid kastrull. Ha ett lock i närheten om oljan blir för het.
  7. Fritera munkarna till gyllene färg på båda sidor, ca 1 min per sida. Vänd direkt i kanelsockret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)