Dippsås till kräftor

Dippsås till kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Het dippsås med ingefära, som passar bra till kräftor.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitkålsklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk olja
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl äggvitor
  • 0.5 kruka koriander, plockad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Till servering:
  • 400 g kräftstjärtar eller kräftor

Gör så här

  1. 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
  3. 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
  4. 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.

Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2014-09-28

Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen

Liknande recept

Spara recept

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Räksalsa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Dippsås till kräftor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitkålsklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk olja
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl äggvitor
  • 0.5 kruka koriander, plockad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Till servering:
  • 400 g kräftstjärtar eller kräftor

Dippsås till kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Het dippsås med ingefära, som passar bra till kräftor.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. 3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.
  3. 4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.
  4. 5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.

Tips

Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2014-09-28

Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen

Liknande recept

Spara recept

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Räksalsa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)