Dillpestoströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Inlagd strömming kan förekomma med en rad olika smaksättningar. T ex pesto med dill.

Tillagningstid: 1 dygn 5 timmar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 1 msk salt
  • Dillpesto:
  • 50 g pinjenötter
  • 2 krukor dill
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk ansjovisfilé, ca 50 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl olivolja
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Skölj filéerna. Blanda ättikslagen. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, ca 4 timmar. Låt filéerna rinna av ordentligt i durkslag. Dra av skinnet.

Dillpestoströmming

  1. Rosta pinjekärnorna lätt i en torr stekpanna. Skär bort de grövsta stjälkarna på dillen. Spara några dillkvistar till garnering.
  2. Mixa nötter, dill, parmesan och vitlök. Tillsätt ansjovis, ansjovisspad samt senap och blanda lite till. Droppa i oljan så att det blir en slät sås och smaka av med salt och peppar. Låt strömmingsfiléerna rinna av väl.
  3. Blanda strömmingsfiléerna med dillpeston och låt stå i kylskåp ett dygn.
  4. Servera strömmingen rumstempererad. Lägg upp på serveringsfat och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 1 msk salt
  • Dillpesto:
  • 50 g pinjenötter
  • 2 krukor dill
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk ansjovisfilé, ca 50 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl olivolja
  • peppar
  • salt

Dillpestoströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Inlagd strömming kan förekomma med en rad olika smaksättningar. T ex pesto med dill.

Tillagningstid: 1 dygn 5 timmar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj filéerna. Blanda ättikslagen. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, ca 4 timmar. Låt filéerna rinna av ordentligt i durkslag. Dra av skinnet.

Dillpestoströmming

  1. Rosta pinjekärnorna lätt i en torr stekpanna. Skär bort de grövsta stjälkarna på dillen. Spara några dillkvistar till garnering.
  2. Mixa nötter, dill, parmesan och vitlök. Tillsätt ansjovis, ansjovisspad samt senap och blanda lite till. Droppa i oljan så att det blir en slät sås och smaka av med salt och peppar. Låt strömmingsfiléerna rinna av väl.
  3. Blanda strömmingsfiléerna med dillpeston och låt stå i kylskåp ett dygn.
  4. Servera strömmingen rumstempererad. Lägg upp på serveringsfat och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)