Dansk gubbröra
  • Tid 30 min

Dansk gubbröra

3.1 (29 betyg)

Matjessill, färskpotatis, ägg och smör. Kan man få ett bättre pålägg på brödet?

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g avrunnen matjessill, i små bitar
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 75 g smör
  • 0.5 finhackad gul lök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg matjessill och spad i en skål. Riv potatisen oskalad på ett rivjärn och lägg i skålen. (Största delen av skalet blir kvar i handen.) Mosa äggen med en gaffel och lägg i skålen. Tillsätt gräslöken.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt koka någon minut så att löken blir mjuk och smöret brynt.Häll den varma smör- och lökblandningen över sillröran och rör ihop.

Servering

Servera med knäckebröd eller danskt rågbröd.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anders

    Lättlagat och jättegott.

  • mathilde

    mycket gott, tveksamt om det är danskt. de har inte matjessill i dk.

  • Alpo

    Gott gotti gott gott

  • Anita

    Förslag på förätt