Crème brûlée med risgrynsgröt

Betyg (1-5):
2.7 (37 betyg)

En variant på den klassiska créme brûlée är den här ljuvliga med risgynsgröt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och frön från en vaniljstång. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar, 10-12 centimeter i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
  2. Låt crème brûléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret har smält och fått färg.

Tips

Bränn sockret med en liten gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bananen

2014-12-13

Inte jag heller.....1

Nensan

2012-12-20

Jag kan inte se andras omdömen, trots att det ska finnas ett antal!

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Våfflor utan ägg

(106)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt

(0)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker

Crème brûlée med risgrynsgröt

Betyg (1-5):
2.7 (37 betyg)

En variant på den klassiska créme brûlée är den här ljuvliga med risgynsgröt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och frön från en vaniljstång. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar, 10-12 centimeter i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
  2. Låt crème brûléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret har smält och fått färg.

Tips

Bränn sockret med en liten gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bananen

2014-12-13

Inte jag heller.....1

Nensan

2012-12-20

Jag kan inte se andras omdömen, trots att det ska finnas ett antal!

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Våfflor utan ägg

(106)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt

(0)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies