Crème brûlée med lavendel och citron

Crème brûlée med lavendel och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ev lavendel kvistar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 äggulor
  • rårörsocker

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
  2. Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  3. Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
  4. Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  5. Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crème brûlée med lavendel och citron
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ev lavendel kvistar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 äggulor
  • rårörsocker

Crème brûlée med lavendel och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
  2. Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  3. Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
  4. Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  5. Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!