
Crème brûlée med lavendel och citron
Betyg (1-5):
Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken
- 0.5 vaniljstång
- 2.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl mjölk
- 0.75 dl strösocker
- 2 ev lavendel kvistar
- 1 citron, finrivet skal
- 3 äggulor
- rårörsocker
Gör så här
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
- Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
- Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
- Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
- Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.
Crème brûlée med lavendel och citron
Betyg (1-5):
Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken
Gör så här
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
- Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
- Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
- Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
- Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!