Couscous med torkade aprikoser
  • Tid 25 min

Couscous med torkade aprikoser

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 5 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 100 g torkade aprikoser
  • salt och svartpeppar
  • 1 gemsallad eller 1 liten romansallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela och gröp ut kärnhuset ur tomaterna. Skär i mindre bitar.

  2. 2

    Värm upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och tomater med de torra kryddorna. Stek tills löken är mjuk.

  3. 3

    Tillsätt vatten och låt sjuda ca 15 min. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt couscous, rör om och sätt på ett lock. Låt stå 5 min.

  4. 4

    Fördela couscousen på ett större fat så att den svalnar något. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Strimla aprikoserna och bryt salladen i bitar. Vänd runt med couscousen och salladsbladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar