
Citrusinkokt lax med fänkål och paprika
Betyg (1-5):
Ugnsstekt lax med vin, apelsin och stjärnanis.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 kg potatis
- 500 g laxfilé
- 0.5 tunt skuren gul lök
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 1 tärnad fänkål
- 0.5 tärnad morot
- 1 msk olivolja
- 1 tärnad paprika
- 0.5 hackad röd chilifrukt
- 1 stjärnanis
- 3 dl vitt matlagningsvin
- 1 apelsin, presad saft
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Salta laxen och låt vila i en ugnsäker form.
- Stek lök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stekpanna. Tillsätt paprika, chili, stjärnanis, vin och apelsinsaft och låt koka upp. Slå det över laxen och ställ in i ugnen 10 minuter.
- Servera med kokt potatis.
Citrusinkokt lax med fänkål och paprika
Betyg (1-5):
Ugnsstekt lax med vin, apelsin och stjärnanis.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Salta laxen och låt vila i en ugnsäker form.
- Stek lök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stekpanna. Tillsätt paprika, chili, stjärnanis, vin och apelsinsaft och låt koka upp. Slå det över laxen och ställ in i ugnen 10 minuter.
- Servera med kokt potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!