Citronglass
Citronglass
  • Tid 20 min + tid att frysa (ca 4 tim)

Citronglass

4.83 (6 betyg)

Citronglassen är en lika vacker som god dessert med perfekt syra och sötma. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat, av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 20 min + tid att frysa (ca 4 tim)
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 4 citroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 3 msk pressad citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär av toppen på citronerna och lite på undersidan så de kan stå upp. Skär och gröp ut fruktköttet med kniv och sked över en tallrik. Tryck ut saften ur fruktköttet genom en sil.

  2. 2

    Vispa grädden fast. Rör ihop äggulor, florsocker, lemon curd och yoghurt med 3 msk av citronsaften. Vänd försiktigt ner grädden.

  3. 3

    Fyll citronerna med glassmeten. Lägg ev på citrontoppen. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 min före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar