Citronformar

Citronformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbara småkakor med krämig citrusfyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
  • 100 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2.5 ägg
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Garnering:
  • 3 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
  4. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronformar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2.5 ägg
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Garnering:
  • 3 msk florsocker

Citronformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbara småkakor med krämig citrusfyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
  4. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!