Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fibermuffins med frukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fibermuffins med frukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)