Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tänk er en härligt saftig kaka med smak av citron, mandel och vallmo! Servera den med färska bär och vispad grädde i bersån eller på picknicken i sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vallmofrö
  • 2 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska bär

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med 2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.
  2. Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min.Servera med vispad grädde och bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2017-07-06

Är allergisk mot blått vallmofrö, vilket jag antar är det ni använder. vågar inte pröva med ljust vallmofrö i sådan mängd. Vad kan jag ta i stället? Har varit allergisk även mot hasselnötter och är försiktig med att äta sådana, även om de ej är råa.

Ewa

2017-07-05

Glutenfritt då byter jag bara vetemjöl med glutenfritt mjöl.

Birgitta

2017-07-04

Ett anternativ till vetemjöl för att få kakan glutenfri hade inte varit så dumt.

Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Citron- och vallmokaka
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vallmofrö
  • 2 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska bär

Citron- och vallmokaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tänk er en härligt saftig kaka med smak av citron, mandel och vallmo! Servera den med färska bär och vispad grädde i bersån eller på picknicken i sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med 2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.
  2. Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min.Servera med vispad grädde och bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2017-07-06

Är allergisk mot blått vallmofrö, vilket jag antar är det ni använder. vågar inte pröva med ljust vallmofrö i sådan mängd. Vad kan jag ta i stället? Har varit allergisk även mot hasselnötter och är försiktig med att äta sådana, även om de ej är råa.

Ewa

2017-07-05

Glutenfritt då byter jag bara vetemjöl med glutenfritt mjöl.

Birgitta

2017-07-04

Ett anternativ till vetemjöl för att få kakan glutenfri hade inte varit så dumt.

Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)