Chokladsemlor

Chokladsemlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Variera dina semlor och blanda kakao i både degen och grädden.

Ugnstemperatur:225º
25 stycken
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk baksirap eller socker
  • 3 msk kakao
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • Mandelmassa:
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den i en bunke och smula i jästen. Rör tills jästen är löst. Tillsätt baksirap eller socker, salt, kakao och nästan allt mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i bunken, täckt med handduk, cirka 45 minuter.
  2. Dela degen i 25 bitar på mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta med en handduk cirka 25 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda semlorna i mitten av ugnen 5–7 minuter.

Mandelmassa

  1. Mixa mandel, socker och vatten till en massa. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullens inkråm med en gaffel och fyll bullarna.

Fyllning

  1. Vispa grädden med florsocker och kakao. Fördela chokladgrädden på bullarna och lägg på locken.
  2. Häll florsocker i en sil och pudra sockret över semlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladsemlor
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk baksirap eller socker
  • 3 msk kakao
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • Mandelmassa:
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Chokladsemlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Variera dina semlor och blanda kakao i både degen och grädden.

Ugnstemperatur:225º
25 stycken

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den i en bunke och smula i jästen. Rör tills jästen är löst. Tillsätt baksirap eller socker, salt, kakao och nästan allt mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i bunken, täckt med handduk, cirka 45 minuter.
  2. Dela degen i 25 bitar på mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta med en handduk cirka 25 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda semlorna i mitten av ugnen 5–7 minuter.

Mandelmassa

  1. Mixa mandel, socker och vatten till en massa. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullens inkråm med en gaffel och fyll bullarna.

Fyllning

  1. Vispa grädden med florsocker och kakao. Fördela chokladgrädden på bullarna och lägg på locken.
  2. Häll florsocker i en sil och pudra sockret över semlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!