Chokladsalami

Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammansmed fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötteri en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt ocharbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna medett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra medextra florsockervidservering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-12-17

Så himla rolig grej - både att göra och att bjuda på! Även kul att ta med sig och ge bort tillsammans med en charkbricka, fruktskål eller dylikt 😊

Chokladsalami
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammansmed fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötteri en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt ocharbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna medett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra medextra florsockervidservering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-12-17

Så himla rolig grej - både att göra och att bjuda på! Även kul att ta med sig och ge bort tillsammans med en charkbricka, fruktskål eller dylikt 😊