Chokladsalami

Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammansmed fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötteri en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt ocharbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna medett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra medextra florsockervidservering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fikonpaj

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg
Betyg
(0)
Chokladsalami
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammansmed fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötteri en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt ocharbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna medett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra medextra florsockervidservering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fikonpaj

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg
Betyg
(0)