Chokladpannacotta med lingon

Chokladpannacotta med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Sötsyrlig dessert med lingon och mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 tsk urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Blanda ner socker, choklad, gelatinblad och chili i den heta grädden.
  2. Låt smälta ner under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner yoghurten. Fördela smeten i portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Smält vinbärsgelén i en kastrull. Rör ner lingonen och fördela ovanpå chokladkrämen i glasen. Servera direkt eller låt gelén svalna.Går även att förbereda dagen före servering. Förvara glasen övertäckta i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Snabb cheesecake

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)
Chokladpannacotta med lingon
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 tsk urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 1 dl lingon

Chokladpannacotta med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Sötsyrlig dessert med lingon och mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Blanda ner socker, choklad, gelatinblad och chili i den heta grädden.
  2. Låt smälta ner under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner yoghurten. Fördela smeten i portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Smält vinbärsgelén i en kastrull. Rör ner lingonen och fördela ovanpå chokladkrämen i glasen. Servera direkt eller låt gelén svalna.Går även att förbereda dagen före servering. Förvara glasen övertäckta i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Snabb cheesecake

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)