Chokladmousse på avokado med crunch
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Chokladmousse på avokado med crunch

3.25 (4 betyg)

Inte provat chokladmousse gjord på avokado? Då är det dags!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g mörk choklad
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 äggvita
Pumpacrunch
  • 1 dl pumpakärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
Till servering
  • guldpulver eller annat festligt strössel
  • 2 passionsfrukter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pumpacrunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till pumpacrunchet och strö ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta ca 8 min, tills det är gyllene och flyter ihop. Låt svalna och smula sedan till grova smulor.

Chokladmousse:

  1. 1

    Smält chokladen varsamt över vattenbad. Låt svalna något. Gröp ut avokadoköttet och mixa till en slät mousse med muscovadosocker och chokladen. Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i moussen. Häll ev upp moussen i en spritspåse och spritsa eller skeda upp den i serveringsskålar. Låt vila i kylen ca 1 timme.

  2. 2

    Garnera moussen med guldpulver eller annat festligt strössel. Servera med pumpacrunchet och passionsfrukt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Lars-Erik! Det går att göra moussen dagen innan den ska ätas men vänta med att lägga på crunchet. Hanna, webbredaktör

  • Lars-Erik

    Går den att göra dagen innan den ska ätas?