Avokadomoussefyllda mandelformar

Avokadomoussefyllda mandelformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gulliga små desserter med avokado att smaka efter maten.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • Mandelformar:
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Mousse:
  • 2 delade, urkärnade och urgröpta avokador
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk flytande honung eller florsocker
  • 2 tsk punsch
  • Garnering:
  • 24 st bär, t.ex. björnbär
  • 8 st blad från mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Riv mandelmassan. Finfördela fettet i mjölet i matberedare eller för hand. Blanda i mandelmassa och ägg och arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen till längder och dela dem i bitar. Tryck ut dem med mjölad tumme i runda eller ovala veckade formar, de behöver som regel inte smörjas. Ställ formarna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp formarna medan de är varma.

Avokadomousse

  1. Gör moussen i sista stund. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet men ta ej med eventuellt mörkfärgat kött, då mörknar moussen snabbt. Mixa avokadon. Rör ner citronsaft, crème fraiche, honung och eventuellt vaniljfrön.
  2. Klicka moussen i mandelformarna och garnera med bär och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Avokadomoussefyllda mandelformar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Mandelformar:
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Mousse:
  • 2 delade, urkärnade och urgröpta avokador
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk flytande honung eller florsocker
  • 2 tsk punsch
  • Garnering:
  • 24 st bär, t.ex. björnbär
  • 8 st blad från mynta eller citronmeliss

Avokadomoussefyllda mandelformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gulliga små desserter med avokado att smaka efter maten.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Riv mandelmassan. Finfördela fettet i mjölet i matberedare eller för hand. Blanda i mandelmassa och ägg och arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen till längder och dela dem i bitar. Tryck ut dem med mjölad tumme i runda eller ovala veckade formar, de behöver som regel inte smörjas. Ställ formarna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp formarna medan de är varma.

Avokadomousse

  1. Gör moussen i sista stund. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet men ta ej med eventuellt mörkfärgat kött, då mörknar moussen snabbt. Mixa avokadon. Rör ner citronsaft, crème fraiche, honung och eventuellt vaniljfrön.
  2. Klicka moussen i mandelformarna och garnera med bär och mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!