Chokladglass

Chokladglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hemgjord chokladglass är något alldeles extra!

Tillagningstid: 10 min + minst 1 timme i frysen
6 portioner
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl standardmjölk
  • 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning.
  2. Smältchokladenimjölken på låg värme i kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet.
  3. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall.
  4. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 tim.

Tips

Lägg en kula chokladglass mellan två kakor och tryck till. Rulla i strössel eller nötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladglass
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl standardmjölk
  • 2.5 dl vispgrädde

Chokladglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hemgjord chokladglass är något alldeles extra!

Tillagningstid: 10 min + minst 1 timme i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning.
  2. Smältchokladenimjölken på låg värme i kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet.
  3. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall.
  4. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 tim.

Tips

Lägg en kula chokladglass mellan två kakor och tryck till. Rulla i strössel eller nötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!