Chokladfondant med dulce de leche

Chokladfondant med dulce de leche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig chokladfondant med kolakrämen dulce de leche. Servera med vispad grädde och sötsyrliga apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss som kronan på verket!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 msk dulce de leche
  • Till servering
  • vispad grädde
  • filead apelsin
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör ner chokladen i smöret så att den smälter ut helt. Blanda chokladsmöret med äggblandningen och vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i sex smorda formar och lägg i en klick dulce de leche i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, fondanterna ska vara lösa i mitten. Stjälp upp på tallrikar och servera med vispad grädde och apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss.

Tips

Fondanterna går också bra att laga i stora, stabila pappersformar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-01-05

Dulce de leche tillförde inget till denna fondant.

Chokladfondant med dulce de leche
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 msk dulce de leche
  • Till servering
  • vispad grädde
  • filead apelsin
  • citronmeliss

Chokladfondant med dulce de leche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig chokladfondant med kolakrämen dulce de leche. Servera med vispad grädde och sötsyrliga apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss som kronan på verket!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör ner chokladen i smöret så att den smälter ut helt. Blanda chokladsmöret med äggblandningen och vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i sex smorda formar och lägg i en klick dulce de leche i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, fondanterna ska vara lösa i mitten. Stjälp upp på tallrikar och servera med vispad grädde och apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss.

Tips

Fondanterna går också bra att laga i stora, stabila pappersformar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-01-05

Dulce de leche tillförde inget till denna fondant.