Choklad- och jordnötskola
  • Tid 40 min + tid att stelna

Choklad- och jordnötskola

3 (2 betyg)

Enkelt och smarrigt sista minuten-godis.

  • Tillagningstid 40 min + tid att stelna
  • Ingredienser 6

Ingredienser

40 stycken
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl sirap
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122–123°, ca 30 min.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en värmetålig form (ca 25 x 25 cm) och häll ut smeten. Strö nötterna ovanpå. Låt stelna. Klipp i bitar. Rulla ev in i papper.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • S

    Smöret ska bort ur receptet.

  • Snaxalig

    VARNING! Detta recept är helt fel nånstans, för det blir bara en brun söt sörja av alltihopa. Gjorde den två gånger till ingen nytta, trodde jag hade gjort något fel första gången, men det blev precis lika illa andra gången.

  • Eric

    Kunde inte motstå att prova receptet för det lär ju så himla gott men... Det här är inte ett recept på kola utan något slags halvrinnig kräm. Jag följde receptet till punkt och pricka men lät det koka i nästan 40 minuter. Hällde ser sedan i en form enligt anvisning men efter tre timmar är sörjan ännu trögflytande, ungefär som sirap. Ställde då ut det på altan i -16 över natten så att det fryser men väl i rumstemperatur så tinar det igen och blir till någon trögflytande söt sörja. Spara ingredienserna till ett recept som funkar är mitt råd!