
Chiapudding med jordgubbssås
Betyg (1-5):
Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.
Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
- 4 dl mandeldryck, gärna osötad
- 0.75 dl chiafrön
- 2 krm vaniljpulver
- ev. en nypa salt
- Jordgubbssås:
- 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
- 4 plommon, urkärnade
- en skvätt vatten
- Topping:
- 1 kiwi
- 1 äpple
- 1 avokado
- några myntablad
Gör så här
- Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.
Jordgubbssås
- Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
- Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
- Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.
Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.
Chiapudding med jordgubbssås
Betyg (1-5):
Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.
Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
Gör så här
- Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.
Jordgubbssås
- Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
- Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
- Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.
Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!