Chiapudding med jordgubbssås

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chiapudding med jordgubbssås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!