Chèvresallad med syltade kantareller

Chèvresallad med syltade kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En chèvre chaud-sallad med rostad levain, friterade jordärtskockor och chèvre som toppas med picklade kantareller och en blåbärsdressing. Perfekt förrätt eller som lunch.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g jordärtskockor
  • neutral olja, till fritering
  • 2 brödskivor, gärna levain
  • 180 g chèvre
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • Picklade kantareller
  • 150 g kantareller
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Blåbärsdressing
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Picklade kantareller: Koka upp vatten, socker ochättiksprit. Lägg i kantarellernaoch koka 2 min. Låt svalna ochlåt sedan stå i kylen minst3 timmar.
  2. Skrubba jordärtskockornaoch skär i ½ cm skivor. Hettaupp olja i en kastrull och friterajordärtskockorna till fin färg iomgångar. Låt rinna av påhushållspapper.
  3. Blåbärsdressing:Mixa blåbär, honung, oljaoch vinäger slätt.
  4. Rosta brödskivorna lätt ibrödrosten eller ugnen ochskär dem i två delar vardera.Skär osten i skivor och läggen skiva på varje brödskiva.
  5. Gratinera högt upp i ugnentills osten smält något ochfått fin färg. Fördela sallad och jordärtskockorpå fyra tallrikar och lägg bröden ovanpå.
  6. Toppamed picklade kantareller ochlök och ringla över blåbärsdressingen.Dra ett varv medpepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Svamptoast med parmesankräm

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Chèvresallad med syltade kantareller
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g jordärtskockor
  • neutral olja, till fritering
  • 2 brödskivor, gärna levain
  • 180 g chèvre
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • Picklade kantareller
  • 150 g kantareller
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Blåbärsdressing
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vinäger

Chèvresallad med syltade kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En chèvre chaud-sallad med rostad levain, friterade jordärtskockor och chèvre som toppas med picklade kantareller och en blåbärsdressing. Perfekt förrätt eller som lunch.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade kantareller: Koka upp vatten, socker ochättiksprit. Lägg i kantarellernaoch koka 2 min. Låt svalna ochlåt sedan stå i kylen minst3 timmar.
  2. Skrubba jordärtskockornaoch skär i ½ cm skivor. Hettaupp olja i en kastrull och friterajordärtskockorna till fin färg iomgångar. Låt rinna av påhushållspapper.
  3. Blåbärsdressing:Mixa blåbär, honung, oljaoch vinäger slätt.
  4. Rosta brödskivorna lätt ibrödrosten eller ugnen ochskär dem i två delar vardera.Skär osten i skivor och läggen skiva på varje brödskiva.
  5. Gratinera högt upp i ugnentills osten smält något ochfått fin färg. Fördela sallad och jordärtskockorpå fyra tallrikar och lägg bröden ovanpå.
  6. Toppamed picklade kantareller ochlök och ringla över blåbärsdressingen.Dra ett varv medpepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Svamptoast med parmesankräm

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)