Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Fläskfilén får en härlig smak när den fylls med chèvre. Serveras med sås av vitt vin.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 75 g chèvre
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Vinsky:
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hönsbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 6 dl kokt ris
  • 1 liter blandad sallad, t ex mâche, rucola, lollo rosso
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, efter smak
  • 300 g kokta gröna bönor

Gör så här

  1. Gör en skåra, nästan igenom, längs filén. Blanda chèvre och persilja och fyll i skåran. Fäst ihop skåran med cocktailpinnar eller bind ett steksnöre runt om. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Tag ut köttet och låt det vila övertäckt ca 15 minuter innan det skärs upp. Sila skyn från formen i en kastrull och tillsätt buljongen och vinet utrört med potatismjölet. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ris, salladsblad (med lite olja, salt och peppar) och bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Chèvrefylld fläskfilé med vinsky
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskfilé
  • 75 g chèvre
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Vinsky:
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hönsbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 6 dl kokt ris
  • 1 liter blandad sallad, t ex mâche, rucola, lollo rosso
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, efter smak
  • 300 g kokta gröna bönor

Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Fläskfilén får en härlig smak när den fylls med chèvre. Serveras med sås av vitt vin.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör en skåra, nästan igenom, längs filén. Blanda chèvre och persilja och fyll i skåran. Fäst ihop skåran med cocktailpinnar eller bind ett steksnöre runt om. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Tag ut köttet och låt det vila övertäckt ca 15 minuter innan det skärs upp. Sila skyn från formen i en kastrull och tillsätt buljongen och vinet utrört med potatismjölet. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ris, salladsblad (med lite olja, salt och peppar) och bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)