Cheesecake utan Digestive

Cheesecake utan Digestive

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Flaó eivissenc är en spansk cheesecake med smak av mynta och anis.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 200° 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cheesecake utan Digestive
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Cheesecake utan Digestive

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Flaó eivissenc är en spansk cheesecake med smak av mynta och anis.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 200° 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!