Channa dal - linsgryta
  • Tid 70 min

Channa dal - linsgryta

4 (28 betyg)

En mycket god gryta med indiska smaker. Till middag eller som röra i en annorlunda wrap.

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g svarta belugalinser, eller gröna linser
  • 2 tsk olja
  • 1.5 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 tsk salt
  • 840 g skalade tomater
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk garam masala
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg linserna i minst 20 minuter. Med gröna linser, följ anvisningarna på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, vitlök och ingefära tills de mjuknat, cirka 2 minuter. Tillsätt spiskummin, koriander, kajennpeppar, kanelstång och gurkmeja.

  2. 2

    Lägg i linser och salt och rör om ordentligt. Häll i tomater, socker och vatten. Koka upp och låt koka cirka 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med garam masala.

Servering

Servera linsgrytan som huvudrätt med naanbröd eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel. Glutenallergiker väljer ett glutenfritt bröd.
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • j

    Chana = kikärter Dal = linser Chana dal = linser från kikärter

  • Ulrika

    Jättegott! Och roligt när tonåringen lyfte på grytlocket och utbrast: Yes, det är DEN DÄR!

  • Mattias

    Inte speciellt god faktiskt. :-(

  • j

    varför heter den chana dal när chana dal (en linssort) inte ens är med?

Visa fler