Saffranssoppa med gremolata

Saffranssoppa med gremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g morot, fintärnade
  • 0.5 fänkål, fintärnad (150 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 potatisar, tärnade (150 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.
  2. Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, ca 15 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-11

Hej Johanna, det var olyckligt, vi ska kika på det! Det stämmer, de linserna kan tillsättas samtidigt som grädden i så fall. Tack för att du uppmärksammade oss på det!

Johanna

2022-02-09

I inköpslistan är det röda linser i spad som föreslås. Blir tillagningstiden annan då? För de är ju mjukare och borde väl ta kortare tid?

Sanna

2021-05-19

Riktigt god! Hade vitlöken i soppan istället för gremolatan

Ebba

2020-12-02

Ny favorit hemma! Extremt god och mättande, väldigt bra till lunchlåda

Amanda

2017-03-05

Riktigt god och välbalanserad soppa! Ett toppen-alternativ till fisksoppa.

Anna-Lova

2017-02-24

Smakrik, mustig och mättande soppa En favvo!

Saffranssoppa med gremolata
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g morot, fintärnade
  • 0.5 fänkål, fintärnad (150 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 potatisar, tärnade (150 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Saffranssoppa med gremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.
  2. Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, ca 15 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-11

Hej Johanna, det var olyckligt, vi ska kika på det! Det stämmer, de linserna kan tillsättas samtidigt som grädden i så fall. Tack för att du uppmärksammade oss på det!

Johanna

2022-02-09

I inköpslistan är det röda linser i spad som föreslås. Blir tillagningstiden annan då? För de är ju mjukare och borde väl ta kortare tid?

Sanna

2021-05-19

Riktigt god! Hade vitlöken i soppan istället för gremolatan

Ebba

2020-12-02

Ny favorit hemma! Extremt god och mättande, väldigt bra till lunchlåda

Amanda

2017-03-05

Riktigt god och välbalanserad soppa! Ett toppen-alternativ till fisksoppa.

Anna-Lova

2017-02-24

Smakrik, mustig och mättande soppa En favvo!