Cha cua - Krabbkakor

Cha cua - Krabbkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Krispigt naggande goda krabbkakor, alldelles utsökta som förrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
12 st
  • 350 g krabbkött, (1 burk = 170 g)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk stött koriander
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Lägg krabbkött, lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd i en skål och balnda. Forma 10-12 kakor. Om blandningen känns för lös blanda ner ytterligare lite ströbröd. Lägg kakorna på en tallrik och ställ in i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i krabbkakorna. Låt dem steka 2-3 minuter utan att röra dem, tills de är bruna och har stekskorpa i botten. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter. Flytta över dem till hushållspapper och låt dem rinna av.

Servering

Servera krabbkakorna tillsammans med en sallad och Nuoc Cham dippsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cha cua - Krabbkakor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g krabbkött, (1 burk = 170 g)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk stött koriander
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 msk klippt gräslök

Cha cua - Krabbkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Krispigt naggande goda krabbkakor, alldelles utsökta som förrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
12 st

Gör så här

  1. Lägg krabbkött, lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd i en skål och balnda. Forma 10-12 kakor. Om blandningen känns för lös blanda ner ytterligare lite ströbröd. Lägg kakorna på en tallrik och ställ in i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i krabbkakorna. Låt dem steka 2-3 minuter utan att röra dem, tills de är bruna och har stekskorpa i botten. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter. Flytta över dem till hushållspapper och låt dem rinna av.

Servering

Servera krabbkakorna tillsammans med en sallad och Nuoc Cham dippsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!