Carnitas med äppelsalsa
  • Tid 25 min

Carnitas med äppelsalsa

4.25 (36 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarré med eller utan ben
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1.5 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 msk flingsalt
Äppelsalsa
  • 3 äpplen, fintärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Blanda vitlök med alla torra kryddor, socker och salt.

  2. 2

    Strö ut på en skärbräda och vänd köttskivorna i kryddblandningen. Grilla köttet tills de är genomstekta och har fin färg, 2-4 min per sida.

  3. 3

    Skiva i sneda tunna skivor och servera i tortillabröd medrödkål och äppelsalsan.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Mycket god kryddning på karré,god och snabb rätt

  • Nadia

    Supergott!!

  • Jenny

    Så himla gott!