Camparisorbet med passionsfrukt och lime
  • Tid 10 min + 6 timmar i frysen

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

4.33 (3 betyg)

En riktigt läcker avslutning på måltiden är den här sorbeten med smak av passionsfrukt och lime.

  • Tillagningstid 10 min + 6 timmar i frysen
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl campari
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
Servering:
  • 2 passionsfrukter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna.

  2. 2

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukten och blanda dem med Campari, limeskal och limesaft. Tillsätt sockerlagen och äggvitorna. Blanda ordentligt.

  3. 3

    Häll såsen i en låg form och sätt in i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. Rör om då och då.

  4. 4

    Lägg upp sorbeten i portionsskålar eller glas och garnera med passionsfruktskärnor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Mycket dåligt recept då det inte smakar Campari, alls. Rekommenderas ej. Dock blir smaken god, kraftig limesmak.