Camemberttårta med hjortronmylta
  • Tid 10 min + 5 timmar

Camemberttårta med hjortronmylta

4 (10 betyg)

Enklare och godare kan det inte bli med hjortron och camembert i en härlig kombination.

  • Tillagningstid 10 min + 5 timmar
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g camembert
  • 200 g frysta hjortron
  • 1 dl socker
  • 100 g torkade aprikoser
  • 75 g hasselnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten.

  2. 2

    Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, cirka 2 timmar.

  3. 3

    Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta. Eller servera myltan i en skål bredvid.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    När man mixat osten går den inte att "hälla" som ni skriver,helt omöjligt att göra. Rekommenderat INTE detta recept

  • eivor eriksson

    måste göra tårtan först innan jag kan kommentera