Camemberttårta med hjortronmylta

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Enklare och godare kan det inte bli med hjortron och camembert i en härlig kombination.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar
4 portioner
  • 250 g camembert
  • 200 g frysta hjortron
  • 1 dl socker
  • 100 g torkade aprikoser
  • 75 g hasselnötter

Gör så här

  1. Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten.
  2. Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, cirka 2 timmar.
  3. Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta. Eller servera myltan i en skål bredvid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2015-01-02

När man mixat osten går den inte att "hälla" som ni skriver,helt omöjligt att göra. Rekommenderat INTE detta recept

eivor eriksson

2011-12-21

måste göra tårtan först innan jag kan kommentera

Camemberttårta med hjortronmylta
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 250 g camembert
  • 200 g frysta hjortron
  • 1 dl socker
  • 100 g torkade aprikoser
  • 75 g hasselnötter

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Enklare och godare kan det inte bli med hjortron och camembert i en härlig kombination.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar
4 portioner

Gör så här

  1. Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten.
  2. Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, cirka 2 timmar.
  3. Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta. Eller servera myltan i en skål bredvid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2015-01-02

När man mixat osten går den inte att "hälla" som ni skriver,helt omöjligt att göra. Rekommenderat INTE detta recept

eivor eriksson

2011-12-21

måste göra tårtan först innan jag kan kommentera