
Camemberttårta med hjortronmylta
Betyg (1-5):
Enklare och godare kan det inte bli med hjortron och camembert i en härlig kombination.
Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar
4 portioner
- 250 g camembert
- 200 g frysta hjortron
- 1 dl socker
- 100 g torkade aprikoser
- 75 g hasselnötter
Gör så här
- Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten.
- Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, cirka 2 timmar.
- Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta. Eller servera myltan i en skål bredvid.
Camemberttårta med hjortronmylta
Betyg (1-5):
Enklare och godare kan det inte bli med hjortron och camembert i en härlig kombination.
Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar
4 portioner
Gör så här
- Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten.
- Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, cirka 2 timmar.
- Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta. Eller servera myltan i en skål bredvid.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-01-02
När man mixat osten går den inte att "hälla" som ni skriver,helt omöjligt att göra. Rekommenderat INTE detta recept
2011-12-21
måste göra tårtan först innan jag kan kommentera
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2015-01-02
När man mixat osten går den inte att "hälla" som ni skriver,helt omöjligt att göra. Rekommenderat INTE detta recept
eivor eriksson
2011-12-21
måste göra tårtan först innan jag kan kommentera