Caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassisk caesarsallad med romansallad, parmesan och kyckling som toppas med en krämig caesardressing.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 romansalladshuvuden
  • 300 g tillagad kycklingfilé
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • Krutonger
  • 6 skivor vitt bröd, tärnat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Gör dressingen. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda brödtärningar, vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 5-7 min. Stek baconet knaprigt.
  3. Bryt salladen i bitar. Skiva kycklingen. Blanda sallad och kyckling med hälften av dressingen. Toppa med bacon och krutonger och servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillad tortillarulle

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 romansalladshuvuden
  • 300 g tillagad kycklingfilé
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • Krutonger
  • 6 skivor vitt bröd, tärnat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja

Caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassisk caesarsallad med romansallad, parmesan och kyckling som toppas med en krämig caesardressing.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör dressingen. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda brödtärningar, vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 5-7 min. Stek baconet knaprigt.
  3. Bryt salladen i bitar. Skiva kycklingen. Blanda sallad och kyckling med hälften av dressingen. Toppa med bacon och krutonger och servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillad tortillarulle

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)