
Burgare med röd slaw och stekt bröd
Tunt stekt nötfärs i hemgjort bröd och rödbetsguck.
- 300 g skalade rödbetor
- 1 tsk vinäger
- 1 dl majonnäs
- 1 ägg
- 0.5 dl olivolja
- 500 g nötfärs
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 4 salladsblad
- 0.5 tsk salt
- Bröd:
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör så här
- Grovriv röbeta och blanda med vinäger, majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Bröd
- Blanda ihop ingredienserna till bröden i en bunke till en kladdig smet.
- Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Platta till tunna plattor av degen med rejält mjölade händer, ca 10 cm diametern. Stek bröden tills de rest sig och är gyllene på båda sidor. Salta efter tycke och lägg åt sidan på hög tills burgarna är klara.
- Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma stora platta burgare och pensla dem med olja. Stek biffarna 2-3 min på varje sida.
- Servera burgare till eller i bröden med sallad och rödbetsslaw.
Tips

Finns yoghurt, kvarg, crème fraiche hemma är det gott istället för mjölk i bröden.
Burgare med röd slaw och stekt bröd
Tunt stekt nötfärs i hemgjort bröd och rödbetsguck.
Gör så här
- Grovriv röbeta och blanda med vinäger, majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Bröd
- Blanda ihop ingredienserna till bröden i en bunke till en kladdig smet.
- Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Platta till tunna plattor av degen med rejält mjölade händer, ca 10 cm diametern. Stek bröden tills de rest sig och är gyllene på båda sidor. Salta efter tycke och lägg åt sidan på hög tills burgarna är klara.
- Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma stora platta burgare och pensla dem med olja. Stek biffarna 2-3 min på varje sida.
- Servera burgare till eller i bröden med sallad och rödbetsslaw.
Tips

Finns yoghurt, kvarg, crème fraiche hemma är det gott istället för mjölk i bröden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-03-04
Brödet behöver verkligen ligga i pannan en längre stund för att inte vara degigt. Jag knackade på bröden och trodde de var klara men icke! Röd slaw en riktigt positiv överraskning, mycket gott! Burgaren var väl sådär, föll isär för mig och behövde kryddas upp mer.
2014-02-28
Finns risk för att brödet inte blir helt fantastiskt. För att undvika risken att det smakar mjöl kan man kontrollera att det blivit genom-"gräddat" när man delar det. Om inte är det så lägg det i pannan igen så undviks ett oätligt bröd. Rödbetorna blev över förväntan, hade inte trott att otillagade betor kunde bli så pass bra. Färsbiffen kan tillagas lite mer spännande och lite fler tillbehör skulle kunna finnas i receptet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Heléne
2014-03-04
Brödet behöver verkligen ligga i pannan en längre stund för att inte vara degigt. Jag knackade på bröden och trodde de var klara men icke! Röd slaw en riktigt positiv överraskning, mycket gott! Burgaren var väl sådär, föll isär för mig och behövde kryddas upp mer.
Leonard
2014-02-28
Finns risk för att brödet inte blir helt fantastiskt. För att undvika risken att det smakar mjöl kan man kontrollera att det blivit genom-"gräddat" när man delar det. Om inte är det så lägg det i pannan igen så undviks ett oätligt bröd. Rödbetorna blev över förväntan, hade inte trott att otillagade betor kunde bli så pass bra. Färsbiffen kan tillagas lite mer spännande och lite fler tillbehör skulle kunna finnas i receptet.