Brysselkål med hasselnötssmör

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brysselkål med hasselnötssmör
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!