Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Receptet hittar du i kokboken Fest på 30 minuter av Jessica Frej.

Tillagningstid: 15 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 6 skivor ljust bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • myntablad till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta brödskivorna knapriga och gnugga de varma bröden med en vitlöksklyfta.
  2. Mosa ärterna grovt och blanda med smulad fetaost, yoghurt, mynta och citronsaft. Smaka av med salt.
  3. Ringla olivolja över bröden och skeda på ärtröran. Dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bruschetta med ärter, mynta och fetaost
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 6 skivor ljust bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • myntablad till garnering
  • salt

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Receptet hittar du i kokboken Fest på 30 minuter av Jessica Frej.

Tillagningstid: 15 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta brödskivorna knapriga och gnugga de varma bröden med en vitlöksklyfta.
  2. Mosa ärterna grovt och blanda med smulad fetaost, yoghurt, mynta och citronsaft. Smaka av med salt.
  3. Ringla olivolja över bröden och skeda på ärtröran. Dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!