Brownietryffel med grädde och bär

Brownietryffel med grädde och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Smör och choklad precis som det ska vara om kakan ska bli riktigt god.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
12 portioner
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär t ex vinbär
  • kakao att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50°.
  2. Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter.
  4. Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.

Till servering

  1. Skiva brownietryffeln när den fortfarande är ljummen, pudra med kakao. Servera med vispad grädde och färska bär

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria B

2015-02-15

Bakade den igår, blev besviken över den då, men idag är den mycket godare. Skriv till i receptet att den ska stå till nästa dag! Och den behöver alls inte skäras upp medans den forfarande är ljummen. Hade inne i 35 minuter och den var lagom, mer tillagad än på bilden men fortfarande krämig nära rinnig i mitten.

Gouda

2014-08-30

Skit god och super enkel att göra! Rekommendera...

Olle Gillmor

2014-04-05

Mycket god,men efter en timme i ungnen var den fortfarande rinnande! Jag tcker att Coop borde se över ett antal recept.

Anna

2014-01-09

Supergod efterrätt för oss chokladfantaster som är väldigt lätt att göra. Vi hade physalis och blåbär till med vispad grädde. Gick hem hos alla!

Brownietryffel med grädde och bär
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär t ex vinbär
  • kakao att pudra över

Brownietryffel med grädde och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Smör och choklad precis som det ska vara om kakan ska bli riktigt god.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
12 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50°.
  2. Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter.
  4. Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.

Till servering

  1. Skiva brownietryffeln när den fortfarande är ljummen, pudra med kakao. Servera med vispad grädde och färska bär

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria B

2015-02-15

Bakade den igår, blev besviken över den då, men idag är den mycket godare. Skriv till i receptet att den ska stå till nästa dag! Och den behöver alls inte skäras upp medans den forfarande är ljummen. Hade inne i 35 minuter och den var lagom, mer tillagad än på bilden men fortfarande krämig nära rinnig i mitten.

Gouda

2014-08-30

Skit god och super enkel att göra! Rekommendera...

Olle Gillmor

2014-04-05

Mycket god,men efter en timme i ungnen var den fortfarande rinnande! Jag tcker att Coop borde se över ett antal recept.

Anna

2014-01-09

Supergod efterrätt för oss chokladfantaster som är väldigt lätt att göra. Vi hade physalis och blåbär till med vispad grädde. Gick hem hos alla!