Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brödbullar med färsk lök, örter och ost
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!