Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Risoni med parmesan, örter och räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(192)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Brödbullar med färsk lök, örter och ost
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Risoni med parmesan, örter och räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(192)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)