Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

2.94 (17 betyg)

Den enkla värmande broccolisoppan får lite lyxigare vibbar av pocherat ägg och parmesan på toasten.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
Parmesantoast:
  • 4 brödskivor
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 krm kajennpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär broccoli och lök i mindre bitar. Stek löken i olja i en kastrull, så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills broccolin är mjuk, ca 15 min. Mixa slätt med en mixerstav och smaka ev av med salt.

Pocherade ägg

  1. 1

    Koka upp vatten i en traktörpanna med ättiksprit. Rör i vattnet så att en virvel bildas. Knäck ett ägg i taget ner i virveln och låt sjuda ca 3 min. Vid mindre panna gör en eller två i taget. Lyft ur med hålslev.

Parmesantoast

  1. 1

    Skär löken i ringar och fördela dem över brödskivorna. Strö över parmesan och kajennpeppar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar