Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-18

Kristin, tack för påpekandet. Vi uppdaterar ingredienslistan.

Kristin

2022-07-17

Väldigt gott men ingredienslistan saknar tyvärr en hel del: rödlök, ättika, socker, citron och potatis. Hade tur som hade grejer hemma.

Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.

Broccolipuré med mandelpanerad fisk
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-18

Kristin, tack för påpekandet. Vi uppdaterar ingredienslistan.

Kristin

2022-07-17

Väldigt gott men ingredienslistan saknar tyvärr en hel del: rödlök, ättika, socker, citron och potatis. Hade tur som hade grejer hemma.

Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.