För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.

Liknande recept

Varmrökt lax med gurksallad

(2)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Matlåda med rökt lax

(3)

Lax- och spenatpaj

(99)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.

Liknande recept

Varmrökt lax med gurksallad

(2)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Matlåda med rökt lax

(3)

Lax- och spenatpaj

(99)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(10)