Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.

Liknande recept

Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fisk i foliepaket med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Panerad fisk:
  • 600 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 2 små ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Broccolipuré med mandelpanerad fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär fisken i portionsbitar och salta på båda sidorna. Doppa fisken i lättvispat ägg och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor.
  3. Låt broccolin rinna av. Mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt och muskotnöt.
  4. Servera fisken med purén, parmesan, citron, potatis, grönsallad och ev picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Rör ihop 1,5 dl vatten, 1 dl strösocker och 0,5 dl ättiksprit (12 %). Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor och vänd ner. Låt dra. Håller i kylskåp minst en vecka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2016-04-03

Super gott och lyxigt med picklad rödlök till.

Liknande recept

Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fisk i foliepaket med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)