Borsséns barbeque breadsalad

Borsséns barbeque breadsalad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Sallad med päron och getost. Som klippt och skuren till det grillade.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • Dressing:
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl glaze och woksås eller sötsur sås
  • 0.5 krm nymald svartpeppar
  • Sallad:
  • 0.5 baguette eller ljust lantbröd
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 0.5 skalad, tärnad gurka
  • 2 urkärnade, tärnade mogna päron
  • 125 g getost, skuren i mindre bitar
  • 100 g skuren romansallad eller rucola

Gör så här

  1. Börja med att vispa ihop ingredienserna till dressingen i samma skål som du ska servera ur. Ställ åt sidan.
  2. Pensla brödskivorna med lite olivolja på båda sidor och grilla dem gyllenbruna på grillen. Bröden kan alternativt rostas i brödrost utan olivolja men de får en godare träkolsarom om de grillas.
  3. Skär därefter bröden i grova krutongliknande bitar och vänd ner i dressingen.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt stå 5-10 minuter så att brödkrutongerna suger åt sig vätskan och så att smakerna blandas väl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Borsséns barbeque breadsalad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Dressing:
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl glaze och woksås eller sötsur sås
  • 0.5 krm nymald svartpeppar
  • Sallad:
  • 0.5 baguette eller ljust lantbröd
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 0.5 skalad, tärnad gurka
  • 2 urkärnade, tärnade mogna päron
  • 125 g getost, skuren i mindre bitar
  • 100 g skuren romansallad eller rucola

Borsséns barbeque breadsalad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Sallad med päron och getost. Som klippt och skuren till det grillade.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med att vispa ihop ingredienserna till dressingen i samma skål som du ska servera ur. Ställ åt sidan.
  2. Pensla brödskivorna med lite olivolja på båda sidor och grilla dem gyllenbruna på grillen. Bröden kan alternativt rostas i brödrost utan olivolja men de får en godare träkolsarom om de grillas.
  3. Skär därefter bröden i grova krutongliknande bitar och vänd ner i dressingen.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt stå 5-10 minuter så att brödkrutongerna suger åt sig vätskan och så att smakerna blandas väl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!