Boquerones

Boquerones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Spansk favorit men med strömming

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn att marinera
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja, ev mer
  • 3 tsk salt
  • Till servering:
  • rostat bröd eller crostinis

Gör så här

Dag 1

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingarna och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd zestjärn eller en potatisskalare och skala försiktigt och tunt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Boquerones
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja, ev mer
  • 3 tsk salt
  • Till servering:
  • rostat bröd eller crostinis

Boquerones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Spansk favorit men med strömming

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn att marinera
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingarna och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd zestjärn eller en potatisskalare och skala försiktigt och tunt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)