Boquerones
  • Tid 25 min + 1 dygn att marinera

Boquerones

3 (3 betyg)

Spansk favorit men med strömming

  • Tillagningstid 25 min + 1 dygn att marinera
  • Ingredienser 10

Ingredienser

16 stycken
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 3 tsk salt
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja, ev mer
Till servering:
  • rostat bröd eller crostinis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Dag 1

  1. 1

    Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.

  2. 2

    Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingarna och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. 1

    Sila bort lagen från fisken. Använd zestjärn eller en potatisskalare och skala försiktigt och tunt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.

  2. 2

    Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar