Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-02

Fantastiskt lätt och ruggigt god!

Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g bönpasta, t ex fusilli
  • 100 g skalade mandlar
  • 3 grillade paprikor (finns färdiga i lag)
  • 1 skiva surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färskriven parmesan
  • färska örter, t ex basilika, plockade blad

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Paprikasåsen får både konsistens och smak av de rostade mandlarna. Ett tips är att köpa de färdiggrillade paprikorna på burk så sparar du tid.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin färg. Grovhacka hälften och lägg åt sidan.
  2. Mixa resten av mandlarna med paprika, bröd, vinäger, grädde, vatten, vitlök, salt och cayennepeppar. Värm såsen och vänd ihop med den nykokta pastan. Toppa med parmesan, örter och de hackade mandlarna.

Tips

Mandlarna kan bytas mot solroskärnor eller cashewnötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-02

Fantastiskt lätt och ruggigt god!

Elsa

2017-11-14

Serpersnabbt och gott!

Ruth

2017-10-26

Den var så otroligt lätt när man mixade ihop såsen och väldigt god.